Komisija: Nije bilo prisluškivanja zvaničnika Srbije i BiH

Nije bilo prisluškivanja zvaničnika Srbije i BiH, proizlazi iz utvrđene originalnosti dokumenta "Dubinski prodor Ušće", potvrdila je Zajednička komisija za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH.

0
323

Predsedavajući te komisije Nikola Špirić je rekao da je dokument originalan i da je zaveden u ovoj bezbednosnoj agenciji, preneo je RTRS.

Špirić je naveo da je Komisija konstatovala da se OBA ponašala u skladu sa zakonom kada je reč o tom dokumentu i da nije bilo prisluškivanja građana ni u BiH, niti izvan zemlje po osnovu tog zavedenog predmeta.

“O sadržaju dokumenta ne možemo govoriti, s obzirom da će se unutar OBA BiH voditi interna istraga na koji način je dokument izašao izvan ove agencije. On je strogo poverljiv i dok se ne skine oznaka poverljivosti moramo ostati profesionalni”, rekao Špirić novinarima u Sarajevu.

On je dodao da je uvidom u dokumentaciju zaključeno da nije bilo prisluškivanja građana ni u BiH, niti izvan nje. “Tu je bio malo ‘spina’ i treba da podržimo profesionalan rad agencije”, naveo je Špirić.

Prema ranijim navodima medija, OBA je potvrdila autentičnost ovog dokumenta, ali je ostalo sporno kako je dospeo u javnost.

U kabinet potpredsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića 16. decembra stigla je pošiljka sa oznakom “tajno”, s dokumentom o nalogu OBA BiH za prisluškivanje zvaničnika Srbije. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.