“Kometa” poklanja deci

VIDEO K9: Članovi Udruženja građana ,,Kometa'' danas su uručili poklone mališanima, korisnicima Sigurne dečje kuće u Novom Sadu.

0
518

Sportska oprema, slatkiši i garderoba uručeni su deci, štićenicima Sigurne kuće u Novom Sadu, u sklopu završetka projekta ,,Uskršnje čarolije”.

Sredstva je Udruženje građana Kometa prikupilo kroz humanitarnu prodajnu izložbu u kojoj su učestvovali naši najmlađi sugrađani uzrasta od pet i šest godina, a ostatak novca su dodali članovi udruženja.

“Deca su bila srećna i zadovoljna, zato što smo mi obavili jedan razgovor sa njima pre nego što smo im kupili, šta su hteli, želeli, šta im ne dostaje, jedna devojčica je izrazila želju rolere, jedni su hteli lopte, slatkiše, tako da sve smo im ispunili tako da su dobili čak i opremu za karaoke!, rekla je Jelena Banjac iz Udruženja građana Kometa.

U ovom Udruženju se nadaju da će moći i u buduće da ispunjavaju želje najmlađim korisnicima Plave kuće

“Udruženje se kontinuirano bavi humanitarnim radom, učestvujemo u raznim humanitarnim akcijama, tu je rad sa ugroženim grupama. U narednom periodu planiramo projekat sa decom sa smetnjama u razvoju, ostvarili smo lepu saradnju sa PU Radosno detinjstvo, i OŠ ,,Žarko Zrenjanin”. Radimo na edukaciji mladih, aktivizam mladih, humanitarni rad”, kazala je Banjac.

Udruženje Kometa broji oko 40 aktivnih, mladih članova. Njihov cilj je, prema rečima predsednice Udruženja, da kroz humanitarni rad usreće nekog, pomognu onima kojima je pomoć potrebna i da edukuju što više mladih ljudi kako bi se oni što više angažovali.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.