Kome prijaviti nasilje profesora nad studentima?

VIDEO K9: Studenti koji smatraju da su doživeli neku vrstu zlostavljanje od strane profesora trebalo bi to da prijave studentskom parlamentu, nekoj od studentskih organizacija ili radnoj grupi. Radne grupe za ova pitanja su za sada oformljena samo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i Filološkom u Beogradu, a ideja je da zažive na svim visokoobrazovnim ustanovama u Srbiji.

0
117

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kao i na Filološkom u Beogradu, formirane su radne grupe kojima studenti mogu da se obrate ukoliko osećaju da su od profesora doživeli neku vrstu nasilja. Studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu po ovom pitanju mogu se obratiti i Studentskom parlamentu ili Organizaciji studenata, kaže predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Stoga je Studentska konferencija univerziteta u Srbiji (SKONUS) je poslala dopis svim univerzitetima u Srbiji da se ovakve strukture prošire i na ostale fakulete, kaže Nemanja Cerovanović, predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Kada je u pitanju seksualno nasilje, odnosno uznemiravanja, kaže Cerovanović, kroz neformalnu komunikaciju sa studentima, saznali su da je ova vrsta nasilja postojala u smislu slanja neprimerenih poruka preko društvenih mreža studentkinjama od strane profesora.

Ceranović je rekao i da niko od profesora do sada nije snosio posledice jer se sve završavalo na prijavi studenata i bazičnim informacijama, bez sudskog procesa, zbog čega na kraju studetni ostaju oštećeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.