Kombajn Poljoprivrednom fakultetu

VIDEO K9: Mehanizacija novosadskog Poljoprivredenog fakulteta u petak je, na 59. rođendan Novosadskog univerziteta, osavremenjena novim kombajnom vrednim 32 miliona dinara.

79

U „Agro Campusu“, budućem Istraživačko-obrazovnom centru Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u petak je pušten u rad novi univerzalni kombajn marke „Džon Dir“, vredan više od 32 miliona dinara.

Sredstva za ovu kapitalnu investiciju obezbedio je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, a sufinansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ovom prilikom je istaknut značaj činjenice da se Poljoprivredni fakultet opredelio za osavremenjivanje poljoprivredne mehanizacije koja dugi niz godina u prethodnom periodu nije bila obnavljana.

Investiranjem u modernu mehanizaciju i opremu, smatraju na Poljoprivrednom fakultetu, stvaraju se uslovi za savremenu praktičnu nastavu za studente, nastavnike i saradnike.

U Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu istaknuto je da je u prethodne tri godine, kroz ovu konkursnu liniju uloženo oko 60 miliona dinara u poljoprivredne škole i Poljoprivredni fakultet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.