Kolo srpskih sestara: Humanost, svakodnevna potreba

VIDEO K9: Tokom devet decenija humanitarnog rada u Novom Sadu, Kolo srpskih sestara fokusirano je na pomoć onim akojima je to najpotrebnije, siromašnim, bolesnima i deci.

0
267

Kolo srpskih sestara u Novom Sadu se humanitarnim radom bavi devedeset godina. Organizuju kulturno-umetničke događaje, bave se izradom i prodajom tradicionalnih upotrebnih i ukrasnih predmeta, sve u cilju prikupljanja sredstava za pojedince i organizacije kojima je to najpotrebnije.

Pomažu starima, siromašnima, bolesnoj decu, štićenicima Doma za decu i odrasle u Veterniku, ali i članovima zajednice Zemlja živih.

“Ne mora svaku akciju da ispoštuje svaka članica. Rad sekcija se prepliće i druge članice, ako žele, mogu da učestvuju u nekoj poseti, na primer bolnici ili poseti Zemlji živih… Svake godine Sunčana jesen života je poseta svim gerontološkim centrima, Limanu, Novom naselju i Futogu gde postoji program i koji mi održimo za te stare ljude tamo”, rekla je prim. dr Nada Aranicki, članica Kola.

Rad kola srpskih sestara ne prestaje ni preko leta, dežuraju, primaju donacije, prikupljaju garderobu i druge potrepštine.

”Svaki dan je dežurstvo, sem ova dva letnja meseca kad je ferije. To je juli-avgust i radimo samo utorkom. Inače, svaki dan je dežurstvo. Neka od članica dežura i donosi se i polovna garderoba, i zove se telefonom da se čuju informacije kad se mi sastajemo. A, naši sastanci su svakog utorka od 17.00 časova. I tada mogu da dođu svi koji su zaintersovani, koji bi želeli da vide šta mi radimo, da čuju naše sastanke, da čuju da li će se naći tu”, navela je dr Aranicki.

Ona poziva sugrađane koji žele da se upoznaju sa njihovim radom da im se jave. Rad u Kolu srpskih sestara je dobrovoljan, a svaki prilog za neke od ugroženih sugrađana je dragocen i apel za pomoć uvek važi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.