Koliko zdravo hranimo našu decu?

VIDEO K9: Zdrava ishrana osnova je za zdravlje čitavog organizma, o čemu decu treba učiti od najranijeg uzrasta. Jedna od kampanja koje u tom cilju javne ustanove sprovode među decom i mladima realizovana je tokom oktobra i u Novom Sadu.

0
40

U oktobru je završen jedan od tri literarna i likovna konkursa Instituta za javno zdravlje Srbije realizovana u okviru kampanje širenja svesti o neophodnosti zdrave ishrane, naročito kod dece.

Svoje viđenje teme “Pravilna ishrana čuva tvoje zdravlje” slali su mališani predškolskog uzrasta i osnovci, a najbolji radovi nagrađeni su i izloženi u Novosadskom dečjem kulturnom centru, gde ih zainteresovani mogu pogledati do 10. novembra.

Da je su obroci dece i mladih sve bogatiji nezdravom hranom, svesni su i naši sugrađani.

Likovne i literarne konkurse je Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ organizovao zajedno sa mrežom instituta, odnosno zavoda, sa ciljem da podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama u Srbiji.

U Institutu za javno zdravlje Vojvodine smatraju da je potrebna što veća saradnja nastavnika i zdravstevnih radnika u kampanjama koje promovišu zdravstvene teme kako bi se deca na vreme upoznala sa faktorima rizika koji mogu loše da utiču na njihovo zdravlje, a nezdrava ishrana je svakako jedan od njih.

Na konkurse instituta pristiglo je više od 250 crteža i tridesetak dečjih sastava. Institut za javno zdravlje Vojvodine je, u saradnji sa likovnim pedagoškinjama Viktorijom Čikoš i Ljubicom Tankosić, odabrao najuspešnije likovne radove na oba konkursa, dok je urednica dečijeg časopisa Neven, Jelena Dopuđ izabrala najuspešnije literarne sastave. Nagrade za najbolje radove obezbedila je Gradska uprava za zdravstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.