Koliko volimo pozorište?

VIDEO K9: "Gospođa Ministarka" i "Na Drini ćuprija", koja je na repertoaru u utorak, 12. marta, samo su neke od predstava Srpskog narodnog pozorišta u kojima Novosadska publika ima priliku da, u nekoj od uloga, vidi glumca Milovana Filipovića, gosta našeg Otvorenog ekrana.

0
18

S obzirom da su predstave novosadskih pozorišta uvek dobro posećene, utisak je da sugrađani vole scenska izvođenja i da, kada je o statistici reč, naša pozorišna publika ne zaostaje za evropskom.

Otprilike je tako i u našim važnijim pozorišnim centrima, gde je procenat pozorišne publike oko 3 posto, kaže Filipović, što nije ni mnogo, a ni malo u odnosu na broj stanovnika u tim gradovima.

Zanimljivo je da publiku SNP-a, koje je postalo deo turističke ponude grada, ne čine samo Novosađani, s obzirom da postoje i organizovane posete iz država regionaovom teatru, primetio je Filipović.

Milovana Filipovića pozorišna publika nakon 8. marta u “Gospođi ministarki”, imaće priliku da vidi i u utorak, 12. marta, u novom izvođenju predstave “Na Drini ćuprija” Kokana Mladenovića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.