Koliko su uticajne?

VIDEOK9: Različita su mišljenja o prisustvu i uticaju žena na političkoj sceni Srbije. U vladajućoj koaliciji smatraju da ih ima dovoljno, da ih može biti i više, da imaju uticaja i da imaju šta da kažu.

0
12

Zakonska kvota koja određuje minimalan broj poslanica u Pokrajinskom parlamentu je ispunjena i njihov uticaj osetan je u radu Skupštine Vojvodine, smatra Nataša Zlatković iz Poslaničke grupe „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija”.

Žene u Skupštini Vojvodine imaju instrumente za delovanje kada je pitanju rešavanje problema u brojnim oblastima, rekla je Zlatković, a jedan od njih je i Ženska parlamentarna mreža.

Muški deo parlamenta prihvatio je činjenicu da žene u Srbiji žele da se bave politikom i da imaju šta da kažu, rekla je Zlatković ističući kao primer svoje političko iskustvo.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić početkom ove godine je ocenila da se Srbija nalazi u evropskom i svetskom vrhu po broju žena u vlasti, da je napravila ogroman iskorak kada je reč o rodnoj ravnopravnosti, kao i da Vlada kontinuirano radi na tome da položaj žena bude još bolji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.