Koliko slušamo lekare?

VIDEO K9: Odlazak lekaru nikome ne predstavlje posebno zadovoljstvo, s obzirom na vreme, novac i strpljenje koje je pri tom potrebno uložiti. Saveta lekara, kada se dobiju, neophodno se, međutim pridržavati, a mi smo proveravali da li to čine naši građani i na koji način.

0
419

Novi podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da građani ne idu kod lekara iz različitih razloga: neki čekaju da bolest prođe, dok drugi ne žele da se nađu na uzaludnim listama čekanja.

Najveći broj građana nije otišao kod lekara jer lečenje nije mogao da priušti. Velik procenat građana kaže da nema vremena za odlazak kod lekara zbog posla, a dobar deo čeka da se stanje popravi. Takođe, građani se žale na duge liste čekanja, kažu da im je lekar udaljen i da nemaju adekvatan prevoz, kao i da se boje lekara ili ne znaju za dobrog lekara ili specijalistu.

Ovi razlozi nisu opravdani, naročito kad je reč o odlasku kod lekara opšte prakse.

Jedno je sigurno. U letnjim mesecima je neophodno da se svi pridržavamo saveta lekara. Adekvatna odeća i obuća, uzimanje tečnosti i lagana ishrana saveti su lekara radi zaštite građana od tropske vrućine.

Potrebno je zaštiti glavu, oči i kožu od sunca, nositi bočicu sa vodom i lepezu, koristiti suncobrane i biti oprezan na kupalištima i u saobraćaju.

Visoke temperature, kao i vremenske promene veliki su stres za organizam, a da bi se tako teško vreme lakše podnelo, lekari preporučuju da se pije dosta tečnosti, jede lagana hrana bogata vitaminima i ne preteruje sa fizičkim aktivnostima. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.