Koliko košta zlato?

VIDEO K9: Nakon osvajanja četvrte uzastopne titule evropskog prvaka, vaterpolisti su po dolasku iz u Španije, sada već po ustaljenom običaju, svečano dočekani na balkonu Narodne skupštine uz sve pohvale i počasti koje im pripadaju. S obzirom na uspehe koje postižu poslednjih godina, pitamo građane da li naši delfini zaslužuju veće nagrade od države i više pažnje i poštovanja u odnosu na fudbalere.

264

Nekada su fudbaleri važili za najpopularnije sportiste, košarkaši i odbojkaši za najobrazovanije, dok su ostali sportisti bili podjednako rangirani kod devojaka. Danas, fudbalere na tronu su zamenili vaterpolisti.

“Delfini” su primat nad “orlovima” preuzeli sasvim zasluženo. Slika na terenu, onom sportskom, je sasvim drugačija i tu nema nedoumica. Vaterpolisti su nas, takoreći, razmazili i sa svakog takmičenja donose medalje i to najčeće one najsjajnije, zlatne.

Tako je bilo i ovog puta, u Španiji na poslednjem Evropskom šampionatu. Snažnom, borbenom i srčanom igrom do samog kraja, srpski vaterpolisti su sasvim zasluženo osvojili svoju 4. uzastopnu titulu evropskog šampiona. Oni su postavili domaći zadatak svim budućim generacijama, ne samo u vaterpolu, nego i u drugim sportovima.

Država je pred polazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji našim fudbalerima za osvojeno (nerealno) prvo mesto, obećala nagradu od 10 miliona evra, dok će vaterpolistima koji su Srbiji doneli zlatna odličja biti isplaćeno po 20.000 evra.

Da li vlasnici najskupljih automobila, milioneri, ili manekeni u štucnama, mogu svoje fudbalsko umeće i slavu, ali i patriotizam, da preispitaju?

Srbija, zemlja bez izlaska na more, ima svoje heroje, delfine i momke koji zarađuju 1000 puta manje para od pomenutih fudbalera, imaju i veliko sportsko srce, a ako se vratimo na početak priče, bolji su, žargonski rečeno, frajeri, šmekeri i gospoda od svih. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.