Koliko je Novi Sad bezbedan grad?

VIDEO K9: Odbornici Novog Sada raspravljali su danas i o bezbednosti saobraćaja u našem gradu. Polugodišnji izveštaj za 2023. godinu usvojili su u petak članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada.

0
37

Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada za prvih 6 meseci u ovoj godini nije potupun jer ne prikazuje stvrano stanje bezbednosti u gradu, tvrdi jedan od članova Saveta za javni red i mir i bezbednost gradskog parlamenta koji smatra da bi ovaj savet trebao da se pozabavi i o drugim vidovima bezbednosti u gradu.

Članovi Saveta, kaže Ilić, ne prihvataju njegov predlog te on nije stavljen na dnevni red ni jedne sednice do sada.

Ilić tvrdi da bezbednost u našem gardu poslednjih godina nije na visokom nivou, što utiče i na život sugrađana.

Od ostalih članova Saveta ni pre ni posle sednice održane petak, nismo uspeli da dobijemo izjavu o izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja koji je usvojen niti o navodima Ilića. Prema ovom Izveštaju, u prvih šest meseci ove godine bilo je 976 saobraćajnih nezgoda u kojima je 8 lica poginulo, teške telesne povrede zadobilo je 89, a lakše483 lica poginulo. Izveštaj, između ostalog, sadrži i prostornu analizu u odnosu na konkretne deonice i ulice gde se događaju saobraćajne nezgode, kao i mere i aktivnosti koje su sprovedene u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.