Koliko bi štetan bio ulazak Kosova u NATO?

VIDEO K9: Predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije ,,Otadžbina’’ Slaviša Ristić istakao je da bi ulazak Kosova u NATO bio štetan, a da je zapravo francusko-nemački predlog način da Kosovo stekne neku vrstu legitimiteta da postane članica NATO.

0
46

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun upozorio je da bi, ako Kosovo uđe u NATO, iz osnova bila promenjena bezbedosna situacija na Kosovu, što je veoma loše po Srbe, jer će se povećati značaj organizacija kao što su Kosovske bezbednosne snage, koja je, kako je dodao, naslednik OVK.

Drecun je ukazao da Zapad funkcioniše po određenoj matrici, i da se nasilje nad Srbima gleda kao na pojedinačne incidente za koje je nadležna Kosovska policija.

Koliko bi i da li bi ulazak Kosova u NATO bio štetan, komentarisao je predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova I Metohije ,,Otadžbina’’ i narodni poslanik Slavišu Ristića.

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode izjavio je juče da nema garancija da će na kraju dijaloga pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova, to i učiniti.

EU, kako je naveo, posvećena je dijalogu između Beograda i Prištine kako bi bio postignut konačan dogovor o normalizaciji odnosa dve strane te dodao da svojim predlogom EU želi da se izađe iz krize i da se ne gubi previše vremena.

(KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.