Koliki je vaš novembarski račun za struju?

VIDEO K9: Zbog visine zakasnelih novembarskih računa koji ovih dana ipak pristižu potrošačima, mnogi se hvataju za glavu i, kako kažu, padaju u nesvest.

0
35

Nakon što su iz EPS-a 29. decembra saopštili da su isporučeni svi preostali novembarski računi za struju, koji su kasnili zbog hakerskog napada na ovo preduzeće, to, kako se ispostavilo nije bilo tačno pa je ponovo produžen rok za njihovu dostavu, do 29. januara.

Redovnim platišama je pre toga omogućeno dobijanje popusta od 5% ukoliko, u visini oktobarskog, novembarski račun plate do 30. decembra, s tim da će im razlika u iznosima biti prikazana na računu za decembar kao dug iz prethodnog obračunskog perioda na koji neće biti obračunata kamata.

Posle Nove godine iz EPS-a je saopšteno da je rok dospeća računa za novembar produžen je do 29. januarate da će svi kupci koji do tog roka izmire dug zaključno sa novembarskim računom, ostvariti pravo na popust 5% koji će biti iskazan na januarskom računu.

A račune plaćaju svi, čak i oni koji ništa ne troše, već samo imaju priključak, zbog poreza, akciza, naknada, tv takse.

Podsetimo, od 1. novembra, u jeku grejne sezone, struja je, po treći put u 2023. godini, poskupela i to za 9,28 odsto, a novembarskim računima za one koji su ih dobili, mnogi su neprijatno iznenađeni zbog drastično viših iznosa od očekivanih desetak procenata.

Plaćanja još uvek nisu moguća na blagajnama i portalu EPS, stoji na sajtu ovog preduzeća, a podnošenja prigovora i reklamacija trenutno je moguće samo pisanim putem.

Iz EPS-a navode da će svi prigovori, po uspostavljanju IT sistema, biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.