Koliki će biti minimalac?

VIDEO K9: U Zrenjaninu je u Veću sindikata održana konferencija za novinare na kojoj su o delovanju i problemima zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti govorili predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Sindikata komunalno - stambene delatnosti Srbije.

383

Tema o kojoj su predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i komunalno – stambene delatnosti govorili bile su pre svega rad socijalno – ekonomskog saveta i nezadovoljstvo njegovim radom, rad sindikata, položaj komunalnih sistema u Srbiji i predlozi za utvrđivanje minimalne cene rada za 2019, o čemu je nešto više rekao predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović. 

Predsednik Sindikata komunalno – stambene delatnosti Srbije Milan Grujić govorio je o gorućim temama koje se odnose na ekonomski i socijalni položaj radnika, posebno u komunalnom sektoru, a osvrnuo se i na rad sindikata u Zrenjaninu.

O razlozima održavanja konferencije za medije u Veću sindikata, govorila je i Melanija Lojpur, predsednica sekcije mladih i član veća saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin.

Milenko Vujović, predsednik GO sindikata zaposlenih u javno-komunalnom sektoru Zrenjanin, govorio je o radu tog odbora u našem gradu i nastojanjima kojima teže. 0909

Vujović je na kraju dodao da Sindikat zaposlenih u javno-komunalnoj delatnosti u Zrenjaninu čine 6 preduzeća i to JKP Gradska toplana, JKP” Čistoća i zelenilo” JKP ” Vodovod i kanalizacija “, “Pijace i parkinzi “, Gradska stambena agencija i JP Direkcija. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.