Kolektivni ugovor za radnike u socijalnoj zaštiti

VIDEO K9: Ministar za rad Aleksandar Vulin i predstavnici Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti i Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti potpisali su Poseban kolektivni ugovor kojim se uređuju prava i obaveze zaposlenih u toj oblasti.

578

Nakon pregovora koji su trajali dva meseca, potpisan je ugovor na obostrano zadovoljstvo, jer će doprineti većim pravima zaposlenih, ali i biti u skladu sa merama budžetske discipline, rekao je ministar za rad, zapošljavljanje i socijalna i boračka pitanja .

Vulin je podsetio da zaposleni u socijalnoj zaštiti opslužuju oko 700.000 korisnika ne računajući penzionere i nezaposlene i šta god napisali u kolektivnom ugovoru njihov rad neće moći da bude dovoljno plaćen budući da im je opis posla takav da se bave najugroženijim grupama stanovništva.

Zakon koji nastaje od 30. januara do zaključenja kolektivnog ugovora pokriva se pravilnikom o radu, rekao je pomoćnik ministra za rad , i dodao da tamo gde nema ni pravilnika o radu primenjuje se direktno Zakon o radu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.