Kolaps ispred vrtića “Čigra”

VIDEO K9: Oko vrtića "Čigra" u Petrovaradinu već nekoliko godina nisu rešeni bezbednosni problemi, kako za decu tako i za roditelje. Umesto stazom za pešake, do ulaza u školicu idu zemljanim putem, jer nema dovoljno mesta na ulazu u kapiju.

0
1302

U vrtiću je upisano skoro 500 dece po kuju svakog dana dolaze njihovi rodteji, a u tom trenutku ispred vrtića nastaje haos, kažu u Centru Petrovaradin.

Put je uzan i neizbetoniran, pun rupa, a nedostatak parkinga pravi samo još veći problem.

“Peticiju smo napisali, popunjeno je oko 200 i nešto potpisa i to je sakupljeno za sat vremena ovde ispred vrtića. Rečeno nam je da predamo našu peticiju, naše zahteve Urbanizmu, Gradskoj upravi za saobraćaj, Mesnoj zajednici, Zavodu za izgradnju grada, koji sada više ne funkcioniše, ali mi smo sve to uradili prošle godine, u oktobru, novembru mesecu. Problem je što nama niko ništa nije odgovorio”, rekla je Mira Mirković iz Centra Petrovaradin.

Čim padne prva kiša, do vrtića se ne može normalno prići od blata. Velike gužve ispred ulaza stvaraju roditelji zbog nedovoljnog broja parking mesta, a umesto parkinga ispred vrtića je velika bara. Roditelji su potpisali peticiju kako bi odgovornima skrenuli pažnju na ovaj problem.

“Ispred ovog vrtića prostora ima da se napravi parking za sve one automobile koji ovde dođu, za roditelje koji dolaze po svoju decu. Ovde dolazi do totalnog kolapsa u saobraćaju. Da li već postoji šansa da se već postojeća pešačka staza, koja je prilaz ovoj ulici, dotera, obnovi, sredi, da mogu deca tamo da se sklanjaju sa puta? Jer oni i automobili su svaki dan učesnici punog saobraćaja i u opasnosti su. To su mala deca 3 do 5 godina najstarija. Mislim da bi trebalo da se obrati pažnja na to”, upozorila je Mirković.

Kako je navela, trebalo bi da svi roditelji traže od grada da se ovaj problem što pre reši, kako se ne bi dešavalo da deca upadaju u blato koje potom unose u školicu, kao i da roditelji ne bi više morali da se parkiraju na sred puta i prave kolaps u saobraćaju, a poželjno bi bilo i da se stave usporivači saobraćaja u vidu ležećih policajaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.