Kojim putem do bolje budućnosti?

VIDEO K9: Novi Sad večeras je u znaku skupa u okviru kampanje Budućnost Srbije. Dok su gradska javnokomunalna preduzeća tokom dana pripremala centar grada za ovo okupljanje, članovi dela opozicionih stranaka izveli su performans i pozivali građane na skup u Beogradu 13. aprila.

0
236

Trg slobode večeras je mesto okupljanja građana u okviru kampanje Budućnost Srbije, na kojemo uspesima aktuelne vlasti govore, osim predsednika Aleksandra Vučića, i Ivica Dačić, Igor Mirović, Ištvan Pastor, Miloš Vučević.

Gradske službe pripremile su uži centar grada za dolazak građana na, kako je najvljeno iz Srpske napredne stranke, najveći skup ove vrste u Vojvodini do sada.

Istovremeno, aktivisti inicijative 1 od 5 miliona i opozicija pozivaju na okupljanje najavljeno u Beogradu u 13. aprila, a članovi Narodne stranke iskoristili su zasedanje Skupštine Vojvodine i plakate “Budućnost Srbije” za vlastiti performans.

Ispred pokrajinskog parlamenta raširen je transparent “Mi ili on”, na kojem je istaknuto 19 Vučićevih neispunjenih obećanja kojima je, kako kažu, došao na vlast pre 7 godina.

“Pukli su i baloni sa natpisom AV, i time smo simbolično oglasili početak kraja njegove vladavine. Nama je cilj da informacija o protestu koji se održava u subotu stigne u medije i šetajući plakat crvene boje sa natpisom Mi ili on danas će kružiti Novim Sadom i pojavljivaće se na javnim mestim akako bi ga što više građana moglo videti”, rekla je za Kanal 9 Svetlana Kozić iz Narodne stranke.

Za razliku od desetina autobusa koji dovoze građane na miting Budućnost Srbije, odlazak zainteresovanih u Beograd 13. aprila biće u sopstvenoj režiji jer, prema njenim saznanjima, ni jedna od firmi za prevoz putnika u drumskom saobraćaju sa kojom je razgovarano nije potvdila da će im iznajmiti tražena vozila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.