Koja iz Discipline kičme imao moždani udar

Gitarista, pevač, kompozitor i vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja (58) doživeo je moždani udar u Velikoj Britaniji i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi, prenose današnje Večernje novosti.

100

Koja je moždani udar doživeo u Engleskoj gde se nalazio u poseti sestri i hitno je hospitalizovan u jednoj tamošnjoj bolnici, a lekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak.

Bas gitarista, pevač i kompozitor, Dušen Kojić Koja je na muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi “Limunovo drvo”, a kada su, uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda, ustalili kao trio, promenili su ime u “Šarlo Akrobata” i objavili jedini, ali kultni album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”.

Po raspadu “Šarla”, Koja krajem 1981. osniva “Disciplinu kičme”. Autor je hitova “Tata i mama”, “Svi za mnom”, “Ja imam šarene oči”, “Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade”, “Da li ti znaš za neki drugi ritam”, “Buka u modi”… Takođe, komponovao je muziku za film “Kako je propao rokenrol”.

Poslednji studijski album “Opet”, Kojina “Disciplina kičme” objavila je 2016. (Tanjug, Novosti)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.