Koalicija, vlast i opozicija

VIDEO K9: Narodni poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz je izjavio da stoji pri nedavno izrečenom mišljenju o Socijalističkoj partiji Srbije i njenoj ulozi u vlasti tokom poslednjih decenija u našoj zemlji.

77

Nedavno je u javnosti dosta reakcija izazvala izjava narodnog poslanika Srpske napredne stranke Dragana Šormaza, ‚‚da bi predstavnici koalicionih partnera SNS-a, kao što su SPS, SDPS i Srpska narodna partija konačno trebalo da odu u opoziciju“.

Reagovanja predstavnika koalicionih stranaka unutar skupštinske većine su, kako je naveo Šormaz, bila u ‚‚u komunističkom maniru i sa ličnim diskvalifikacijama“.

Šta je bio razlog za ovakvu izjavu i na šta je želeo da ukaže, bilo je pitanje koje smo postavili Draganu Šormazu.

Pojedini analitičari smartaju da je Šormazova izjava više najava da bi u slučaju bojkota izbora SPS gotovo sigurno postao nova opozicija kao i da je to možda priprema SPS-a za opozicionu poziciju. To bi bio, prema oceni analitičara, jedan od puteva da SNS nakon prolećnih izbora napravi parlamentarnu opoziciju od socijalista i manjih stranaka iz aktuelne SNS koalicije. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.