Ko štiti naše šume?

VIDEO K9: Gora od nelegalne seče šume jeste ona koja se obavlja legalno i po zakonu zbog dozvoljene količine koja je dozvoljena, smatraju u Pokretu Odbranimo šume Fruške gore.

0
19

Tokom dve godine rada Pokret Odbranimo šume Fruške gore uspeo je, kako kažu, da probleme koji se tiču zaštite ovog našeg nacionalnog parka učine vidljivijim javnosti.

Nacionalnim parkom Fruška gora upravlja istoimeno preduzeće, podsetila je Dragana Arsić iz ovog pokreta. Reč je o površini od oko 26 hiljada hektara čiji je većinski vlasnik, oko 20.000 ha, država.

Na terenu se članovi pokreta, međutim, susreću sa primerima koji pokazuju da upravljač, kako je rekla, često samostalno ne preuzima inicijativu , kada je u pitanju zaštita nacionalnog parka.

Veći problem od toga je, smatraju u Pokretu, aktivnosti koje se odvijaju po slovu zakona, a koje, kako smatraju, štete Nacionalnom parku Fruška gora, poput seče šume koja je legalana, ali prekomerna jer se sprovodi prema planskom dokumentu Osnove gazdovanja šumama koje su napisane tako kao da je u pitanju privredna šuma koja se seče u komercijalne svrhe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.