Ko sponzoriše sportske klubove?

VIDEO K9: Teško je utvrditi ko i kako sponzoriše fudbalske klubove u našoj zemlji jer pojedine firme dobijaju poslove od države kako bi sponzorisali klubove, ocenio je sportski novinar Vladan Tegeltija.

113

Fudbalski klub Partizan je nedavno izneo taksativno koliko je dobio i koliko će dobiti novca po potpisanim ugovorima, od državnih sponzora za ukupan period od osam godina.

Glavni sponzori Partizana su kako je navedeno, “Telekom Srbija” i još nekoliko firmi, od kojih će crno-beli ukupno za osam godina inkasirati nešto više od sedam koma pet miliona evra.

Da li naši najveći klubovi zaista objavljuju prave podatke o iznosima kojima ih sponzorišu domaće kompanije, glasilo je pitanje koje smo uputili sportskom novinaru Vladanu Tegeltiji.

Prema podacima od pre dve godine, fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan na godišnjem nivou su od državnih firmi ukupno dobijali oko tri koma osam miliona evra.

Najviše novca dobijao je Košarkaški klub Partizan – 1,4 miliona, dok su FK Partizan, Košarkaški klub i FK Crvena zvezda dobijali po osam stotina hiljada evra. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.