Ko (ne)sme da ruši bespravnu gradnju?

VIDEO K9: Nepostupanje kineske fabrike guma Linglong po naredbi Pokrajinskog građevinskog inspektora o uklanjanju bespravno podignutih objekata u Zrenjaninu, za televiziju KTV Zrenjanin komentarisao je ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta.

0
9

Iako je prošlo par meseci od naredbe Pokrajinskog građevinskog inspektora da kineska kompanija Linglong, koja u Zrenjaninu gradi fabriku pneumatika, sprovede naredbu o uklanjanju bespravno podignutih objekata na preko 47 hektara, po naredbi nije postupano.

Podnet je zahtev za vanredni inspekcijski nadzor, ali ovaj slučaj još uvek nema epilog.

Komentarišući ovu situaciju, ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta je rekao da kada država ne sprovodi zakon onda to mora da učini narod i da je samo pitanje vremena kada će građani uzeti pravdu u svoje ruke, jer je to jedini način da odbrane svoje reke, zemlju i vazduh.

Građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj  utvrdio je 27. aprila da je kineska kompanija Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na površini preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole.

Zbog toga je doneta naredba o zatvaranju dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglonga u Zrenjaninu, ali objekti izgrađeni bez dozvole nisu uklonjeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.