Ko je otpustio omiljenu učiteljicu?

VIDEO K9: Roditelji Osnovne škole "Marija Trandafil" iz Veternika, razreda II2, zbog otpuštanja učiteljice Tanje Joksimović su juče ispred škole održali protest u želji da saznaju ko je i zašto otpustio njihovu, kako je oni zovu, "omiljenu učiteljicu".

0
2784

“Danas smo se okupili povodom toga što je otpuštena učiteljica naše dece, koja je inače izvrsni pedagog i za ovih godinu i po dana što je sa njima pokazala svoju stručnost i spremnost u radu sa decom i koja im je bila druga majka ovde u školi. A između ostalog, imala je i veliki autoritet nad njima. U sred polugodišta je otrgnuta od dece, bez ikakvog objašnjenja da je dato ni nama, ni deci. Sve se dešavalo u roku od tri dana. Ona od danas ne radi. Na njeno mesto je došla učiteljica koja je 26 godina radila u Kuli”, rekla je Jasmina Tomić, majka jednog od učenika iz II2 razreda.

Roditelji, a i učenici II2, kako kažu, očajni su i žele da na bilo koji način saznaju zašto je učiteljica otpuštena. Kako roditelji navode, deca su bolesna, ne spavaju, ne mogu da jedu, plaču po ceo dan i traže da im se stara učiteljica vrati.

“Moja deca nisu ni znala dobro da govore srpski. Pored učiteljice Tanje oni su kao pored svojih roditelja. Savladali su jezik i odlični su đaci i ja sam prezadovoljan sa njom”, naveo je Tatari Tefik.

Sa novom učiteljicom se nisu upoznali ni roditelji ni deca. Žele da znaju zašto im nije javljeno na vreme, kako bi se bar oprostili od bivše učiteljice i kako bi joj uručili poklon za odlazak.

“Mi ne tražimo ovde odgovnornost, niti bilo čiju glavu. Tažimo samo odgovore na naša pitanja, da se ovakve stvari ne mogu i ne smeju više dešavati, pošto je ovo izuzetno veliki šok za našu decu. Moramo da shvatimo da mi u razredu imamo i decu koja imaju raznorazne dijagnoze, neću da pričam o zdravstvenom stanju, koja se završila na lekovima. Koja plaču. Moja kćerka nije spavala do 2 sata ujutru. Dete ne da plače, ne da vrišti, jednostavno, povukla se u sebe, ne zna šta da radi”, izjavio je roditelj Dragiša Cvijić.

Roditelji su napisali pismo koje su prosledili Ministarstvu prosvete, sa potpisima svih njih, kako bi na bilo koji način pokušali da vrate učiteljicu. Kako Kanal 9 nezvanično saznaje na licu mesta, danas je u školu došla inspekcija, a roditelji su potvrdili da deca do kraja nedelje neće ići u školu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.