“Knjiška vila” poklanja knjige

VIDEO K9: Sugrađani ovih dana na interesantnim kulturnim punktovima po našem gradu, mogu da očekuju skrivene knjige, koje su poklon "Knjiške vile".

0
254

Kao svojevrsnu najavu predstojećem Sajmu knjiga, Novosađani mogu na različitim kulturnim punktovima da očekuju skrivene knjige, koje mogu prepoznati po zelenim mašnama i nalepnicama Knjiške vile.

Knjiga predstavlja poklon za onoga ko je pronađe, uz poruku da fotografiju s knjigom objavi na društvenim mrežama.

“Ono što je odlično prihvaćeno u javnosti jeste akcija Kjiška vila. To je međunarodna akcija koja se sprovodi u više od 100 zemalja i imao oko 9 000 knjiških vila, jedna od njih je i u Novom Sadu, a to znači da na nekim interesantnim kulturnim punktovima ostavlja knjige”, rekla je Mirjana Marić, portparolka Novosadskog sajma.

Prvu knjigu pronašli su mališani, posetioci Zimske razmene knjiga u Kulturnoj stanici Eđšeg. Potraga za knjigama traje do 11. marta poslednjeg dana Novosadskog sajma knjiga koji će i ove godine imati zanimljive goste i naslove.

“Ove godine će sa nama prvog dana biti Anja Smarten Ligan i ovo je knjiga po kojoj je ona postala poznata, koja je zainteresovala našu publiku – Srećni ljudi čitaju i piju kafu. Možemo da čitamo i nešto drugo ne moramo njenu knjigu, ali je super da na taj način ispunjavamo vreme i sa druge strane italijanski pisac Dijego de Silva, koji je trenutno vrlo čitan, vrlo aktuelan kako u svojoj zemlji tako i kod nas i biće jedan od gostiju koji će biti prisutni na Sajmu knjiga u Novom Sadu”, kazala je Marić.

Akciju Knjiška vila prva je pokrenula Kordelija Oksli iz Londona, a zvanično je u martu 2017. obeležen početak ostavljanja knjiga širom sveta, a prve Knjiške vile u Srbiji su se pojavile početkom prošle godine.

Kao mali verovali smo u zubić vilu, a ovog meseca u našim gradom šeta Knjiška vila, koja nas može obradovati lepom aktuelnom literaturom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.