“Knjigom do osmeha”: Humanitarna akcija Američkog kutka

VIDEO K9: Američki kutak u Novom Sadu organizuje humanitarnu akciju prikupljanja knjiga, pod nazivom "Knjigom do osmeha". Akciju sprovode u sklopu proslave 13. rođendana, a građani mogu da doniraju knjige do 19. oktobra.

481

“Knjigom do osmeha” nova je u nizu humanitarnih akcija koje je ove godine organizovao Američki kutak. Ideja je rođena tokom novosadskog Festivala knjige, a prikupljena sredstva otići će na račun fondacije Aleksandra Šapića “Budi human”.

“Postoje razne varijante i razna udruženja, brojni ljudi kojima je pomoć zaista potrebna. M i smo se ovaj put odlučili da ne biramo nikoga konkretno, nego da izaberemo opciju 1. Znači, u sklopu proslave rođendana Američkog kutka, u petak, postavićemo štandove sa knjigama ispred i građani će imati opciju da pošalju SMS sa brojem 1 na 3030, po simboličnoj ceni od 200 dinara će moći da izaberu neku od knjiga”, rekla je Aleksandra Dragutinović iz Američkog kutka. 

Osim ove, Američki kutak planira i brojne druge akcije kojima će obeležiti svoj 13. rođendan.

“Proslava će trajati od 5 do 8 časova i taj dan će Kutak biti zatvoren. Imaćemo tradicionalne muzičke aktivnosti, biće mala škola rokenrola, doći će predstavnici Ambasade, predstavnici našeg Kutka, mladi, volonteri i predstavnici Kulturnog centra, a biće i svirka benda kolege iz Kutka, tako da, biće baš zanimljivo”, najavila je Dragutinović. 

Građani knjige koje doniraju za akciju “Knjigom do osmeha” mogu doneti u Američki kutak do četvrtka, 19. oktobra

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.