“Knjigom do osmeha”: Humanitarna akcija Američkog kutka

VIDEO K9: Američki kutak u Novom Sadu organizuje humanitarnu akciju prikupljanja knjiga, pod nazivom "Knjigom do osmeha". Akciju sprovode u sklopu proslave 13. rođendana, a građani mogu da doniraju knjige do 19. oktobra.

447

“Knjigom do osmeha” nova je u nizu humanitarnih akcija koje je ove godine organizovao Američki kutak. Ideja je rođena tokom novosadskog Festivala knjige, a prikupljena sredstva otići će na račun fondacije Aleksandra Šapića “Budi human”.

“Postoje razne varijante i razna udruženja, brojni ljudi kojima je pomoć zaista potrebna. M i smo se ovaj put odlučili da ne biramo nikoga konkretno, nego da izaberemo opciju 1. Znači, u sklopu proslave rođendana Američkog kutka, u petak, postavićemo štandove sa knjigama ispred i građani će imati opciju da pošalju SMS sa brojem 1 na 3030, po simboličnoj ceni od 200 dinara će moći da izaberu neku od knjiga”, rekla je Aleksandra Dragutinović iz Američkog kutka. 

Osim ove, Američki kutak planira i brojne druge akcije kojima će obeležiti svoj 13. rođendan.

“Proslava će trajati od 5 do 8 časova i taj dan će Kutak biti zatvoren. Imaćemo tradicionalne muzičke aktivnosti, biće mala škola rokenrola, doći će predstavnici Ambasade, predstavnici našeg Kutka, mladi, volonteri i predstavnici Kulturnog centra, a biće i svirka benda kolege iz Kutka, tako da, biće baš zanimljivo”, najavila je Dragutinović. 

Građani knjige koje doniraju za akciju “Knjigom do osmeha” mogu doneti u Američki kutak do četvrtka, 19. oktobra

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here