Knjiga za Kosovo

VIDEO K9: Novosadske mesne zajednice u saradnji sa Gradskom bibliotekom ponovo prikupljaju knjige za novoosnovanu Opštinsku biblioteku u Ranilugu, mestu pored Kosovske Kamenice.

151

Opština Ranilug je mesto koje se nalazi 15 kilometara južno od Kosovske Kamenice i u njoj živi više od 7.000 stanovnika srpske nacionalnosti. Ovih dana završava se izgradnja novog objekta u kome će biti formirana opštinska biblioteka.

Novosađani su u prethodnih skoro 5 godina u Ranilug dopremili oko preko 5 500 knjiga, a ovih dana u našem gradu ponovo je pokrenuta akcija, kako bi novoosnovana biblioteka u tom malom srpskom mestu bila što bolje opremljena.

“Oni su sada izgradili jednu namensku zgradu, biblioteku obratili su se nama u Novom Sadu da im pomognemo oko donacija i sakupljanja knjiga. GrdaskA biblioteka grada Novog Sada je nosilac ovoga posla, obratili smo se svim izdavačima, ustanovama kulture i građanima koji mogu da nam pomognu u skladu sa svojim mogućnostima da nam poklone određeni broj knjiga”, rekao je Dragan Ljubinac, kordinator akcije.

On je podsetio da su deca i nastavnici iz opštine Ranilug do sada već nekoliko puta bili u gostima Novom Sadu.

“Akcija će trajati do 1 maja, nakon toga sledi sortiranje knjiga, da se tačno vidi koje ćemo poslati, mislimo da će taj posao sav biti gotov do juna meseca i pre Vidovdana će biti otpremljene na Kosovu i Metohiju. Svi zainteresovani koji hoće da pomognu u donaciji knjiga, knjige mogu doneti u najbližu mesnu zajednicu ili ogranak Gradske biblioteke u Novom Sadu”, kazao je Ljubinac.

U ovoj akciji poželjni su, kako je rekao, svi žanrovi, a svi koji knjige žele da poklone Opštinskoj biblioteci u Ranilugu mogu to da urade do 1. maja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.