Knjiga za Kosovo

VIDEO K9: Novosadske mesne zajednice u saradnji sa Gradskom bibliotekom ponovo prikupljaju knjige za novoosnovanu Opštinsku biblioteku u Ranilugu, mestu pored Kosovske Kamenice.

0
212

Opština Ranilug je mesto koje se nalazi 15 kilometara južno od Kosovske Kamenice i u njoj živi više od 7.000 stanovnika srpske nacionalnosti. Ovih dana završava se izgradnja novog objekta u kome će biti formirana opštinska biblioteka.

Novosađani su u prethodnih skoro 5 godina u Ranilug dopremili oko preko 5 500 knjiga, a ovih dana u našem gradu ponovo je pokrenuta akcija, kako bi novoosnovana biblioteka u tom malom srpskom mestu bila što bolje opremljena.

“Oni su sada izgradili jednu namensku zgradu, biblioteku obratili su se nama u Novom Sadu da im pomognemo oko donacija i sakupljanja knjiga. GrdaskA biblioteka grada Novog Sada je nosilac ovoga posla, obratili smo se svim izdavačima, ustanovama kulture i građanima koji mogu da nam pomognu u skladu sa svojim mogućnostima da nam poklone određeni broj knjiga”, rekao je Dragan Ljubinac, kordinator akcije.

On je podsetio da su deca i nastavnici iz opštine Ranilug do sada već nekoliko puta bili u gostima Novom Sadu.

“Akcija će trajati do 1 maja, nakon toga sledi sortiranje knjiga, da se tačno vidi koje ćemo poslati, mislimo da će taj posao sav biti gotov do juna meseca i pre Vidovdana će biti otpremljene na Kosovu i Metohiju. Svi zainteresovani koji hoće da pomognu u donaciji knjiga, knjige mogu doneti u najbližu mesnu zajednicu ili ogranak Gradske biblioteke u Novom Sadu”, kazao je Ljubinac.

U ovoj akciji poželjni su, kako je rekao, svi žanrovi, a svi koji knjige žele da poklone Opštinskoj biblioteci u Ranilugu mogu to da urade do 1. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.