Ključevi u prave ruke

VIDEO K9: U toku je javni konkurs za dodelu 25 solidarnih stanova u zgradi u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju. Pravo prvenstva na rang listi za prodaju stana su stambeni status, zdravstveno stanje, invalidnost i telesno oštećenje, kažu u Stambenoj agenciji Grada Novog Sada.

0
70

Prošlu nedelju u Novom Sadu obeležila je i dodela ključeva stanarima zgrade u Kisačkoj 55.

Javnim pozivima za dodelu i kupovinu stanova u javnoj svojini Grada, raspisanim u januaru prošle godine, opredelјeno je devet stanova za dodelu i 26 stanova za prodaju na toj adresi, od kojih je Stambena agencija, nakon sprovedenih procedura, dodelila četiri stana, prodala 23 stana, dok će preostali stanovi biti predmet narednog javnog poziva.

Ovi stanovi prodaju se po cenama izgradnje, bez zarade, koja u ovom slučaju prosečno iznosi nepunih 92 i po hiljade dinara po kvadratu.

Na javne konkurse za solidarne stanove mogu da se prijave svi naši sugrađani, ali postoje jasno definisani glavni i posebni kriterijumi prema kojima oni mogu da budu i dodeljeni, kaže direktor Stambene agencije Novog Sada Marko Jovanović.

Raspisan je i konkurs za dodelu 25 stanova u zgradi u Ulici Momčila Tapavice, koje će budući vlasnici takođe moći da otkupe po povlašćenim cenama u celosti ili na 240 rata, uz uslov da ne mogu da ga prodaju u narednih 5 godina.

Dodelu ovih stanova, rekao je Jovanović, uvek prati posebna emotivna atmosfera zbog koje se zapravo isplati čitav ovaj posao.

Stambena agencija Grada Novog Sada, podsetio je Jovanović, nastala je statusnom promenom iz Fonda za solidarnu stambenu izgradnju odlukom Skupštine grada u decembru 20210. godine, kao neprofitna stambena organizacija koja priprema i sprovodi programe stambene podrške, upravlja i organizuje izgradnju stanova sa mogućnošću sticanja svojine putem kupovine po neprofitnim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.