Klizalište na Štrandu i maskenbal

VIDEO K9: Danas je na Štrandu počela sezona klizanja, a Novosađani će i ove zime moći besplatno da uživaju na klizalištu, kažu u Gradskom zelenilu. Na istom mestu u četvrtak će biti upriličen, sada već tradicionalni, humanitarni maskembal.

560

Danas je na Štrandu otvoreno klizalište. U Gradskom zelenilu pozivaju sve Novosađane da dođu i ovde provedu slobodno vreme. Ulaz je besplatan, a klizaljke se naplaćuju 100 dinara.

Radno vreme klizališta na Štrandu je od 10 do 19,30 sati, a petkom i subotom klizalište će raditi do 21,30 čas. Smene klizača su na svaka dva sata, kažu u Gradskom zelenilu, gde dodaju da je ovo osma godina kako ovo klizalište radi, a druga kako je ulaz besplatan.

“Što se tiče toga do kada će klizalište biti otvoreno, pošto su ovo specifični uslovi i klizalište je na otvorenom prostoru, sve zavisi od vremenskih uslova. Prošle godine smo radili do marta, a pretprošle nismo imali sreće sa vremenom, pa smo radili svega desetak dana, tako da nadam se da će nam vreme biti naklonjeno”, rekao je Ivan Nožinić iz “Gradskog zelenila”.

Nožinić je istakao da će, kao i prethodnih godina, Zelenilo održati humanitarne maskenbale na Štrandu, gde će Novosađani moći da doniraju sredstva za pomoć deci iz Sigurne dečje kuće u Novom Sadu.

“Apelujem na njih da ponesu slatkiše, igračke, dobro očuvanu odeću i obuću, a mi ćemo to sve lepo zapakovati i posle pravoslavnog Božića posetiti Sigurnu dečiju kuću i u ime Novosađana i Gradskog zelenila uručiti mališanima poklone”, naveo je Nožinić.

Prvi maskenbal će biti upriličen u četvrtak, 24. decembra, u 17h, a drugi početkom 2016. godine, rekli su u Zelenilu. U ovom preduzeću dodaju i da je ove zime na Štrandu u planu i škola klizanja, za koju će naknadno biti objavljeni uslovi za upis i termini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.