Klivlend i Busan novi bratski gradovi Novog Sada

VIDEO K9: Novi Sad bi uskoro mogao da dobije još dva grada pobratima, američki Klivlend i Busan u Južnoj Koreji.

0
35

Inicijative za dva nova bratska grada, američki Klivlend i južnokorejski Busan, obrazložio je juče pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju, Aleksandar Petrović, na sednici Komisije za međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Novog Sada, koje su usvojili članovi komisije.

Ukoliko na nekoj od narednih sednica gradskog parlamenta odbornici i Vlada Srbije daju zeleno svetlo ovom predlogu, sa ovim gradovima bi uskoro mogli biti potpisani sporazumi o saradnji.

Zbog značaja gradova sa kojima Novi Sad treba da potpiše sporazume o saradnji, preskočen je korak potpisivanja pisma o namerama, inicijalnog dokumenta koji reguliše odnose između lokalnih samoupravam kazao je Petrović.

Budućim sporazumima o saradnji biće obuhvaćeno nekoliko značajnih sfera društvenog života.

Osnovna sa radnja sa Busanom, gradom na jugu Južne Koreje, biće uspostavljena u oblasti zdravstva, socijalnih pitanja, informacionih tehnologija i veštačke inteligencije, naveo je Petrović.

Ukoliko prođu sve procedure, on je najavio mogućnost potpisivanja ovih sporazuma, zbog blizine izbora u Srbiji, putem zoom aplikacije, kao i potpisivanje pisma o namerama sa austrijskim gradom Klagenfurtom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.