KLISA DOBILA NOVI PUNKT HITNE POMOĆI

VIDEO K9: U okviru zgrade Doma zdravlja na Klisi otvoren je novi punkt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji je sa radom počeo još u petak. Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik našeg grada Miloš Vučević, koji je istakao značaj otvaranja novog punkta.

379

Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu sada ima četiri punkta, a najnoviji, otvoren u sklopu Doma zdravlja na Klisi, dodatno će olakšati rad i delovanje urgentnih ekipa, koje će za kraći vremeski period stizati do naših sugrađana.

Kako bi se što brže stizalo do pacijenata, odeljenja će biti otvorena i u drugim delovima grada, a ideja je da se ravnomerno rasporede na nove lokacije, gde god se za to pruži mogućnost.

U potpuno opremljenim prostorijama smeštena je jedna urgentna ekipa Zavoda koju čine, lekar, medicinski tehničar i vozač. A sve u cilju bržeg i lakšeg pristupa pacijentima. Za prethodne tri godine naš grad je kupio šest sanitetskih vozila za potrebe zavoda za hitnu medicinsku pomoć, i aktivno se radi na poboljšanju i ubrzanju procesa dolaska urgentnih ekipa do pacijenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.