Klimatski aktivisti uporni u bušenju guma širom Evrope: Na meti bilo 900 vozila

Grupa klimatskih aktivista ne odustaje u naumu da oteža život vlasnicima SUV vozila.

0
45

Grupa aktivista okupljena oko pokreta “Tyre Extinguishers” je sve aktivnija. Poznati po tome da ispuštaju vazduh iz guma SUV vozila, ovi aktivisti su svoj “potpis” ostavili već u brojnim zemljama, a u najnovijoj objavi hvale se kako su u samo jednoj noći ispustili gume na gotovo 900 SUV-ova. 

Ovaj put se to dogodilo isključivo u evropskim zemljama. Kao i u prethodnim slučajevima, ispuštao se vazduh iz guma na ulicama gradova Velike Britanije, Francuske, Nemačke, ali i Austrije. 

Naime, krajem prošlog meseca bili su aktivni u Insbruku, glavnom gradu pokrajine Tirol. U tom gradu su izduvali gume na 11 SUV-ova. Najviše SUV-ova ovaj je put stradalo u Cirihu u Švajcarskoj, čak 102. 

Ovaj pokret se protiv zagađenja bori tako što ispušta vazduh iz guma na automobilima koji dosta troše, a posebno SUV-ovima. Time ih onesposobljuje za vožnju, što im je i osnovni cilj. Na svojim stranicama nude uputstva za delovanje, promotivni materijal i rubriku u kojoj izveštavaju o svojim aktivnostima. 

Ne savetuju bušenje guma, što donekle smanjuje trošak vlasniku. Takođe, vozila koja koriste osobe sa invaliditetom nisu na meti “napada”, a imaju i stranice gde objašnjavaju kako prepoznati SUV vozilo i ispustiti vazduh. Recimo i kako gume prazne tako da iglu ventila pritisnu nekim malim predmetom i tako ostave. Taj proces nazivaju “razoružavanjem” SUV-a.

(Index.hr)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.