Klasika u pet do 12

VIDEO K9: Od danas će svakog dana na SPENS-u u pet do podne preko razglasa svirati klasična muzika. Rukovodstvo najvećeg sportsko-tržnog objekta u Novom Sadu prvo je koje će realizovati projekat "Klasika svaki dan" Udruženja građana "Dunavska sonata".

0
656

Cilj projekta “Klasika svaki dan” jeste da svi građani, ma gde da se zateknu u gradu, mogu da slušaju klasičnu muziku, da im ona postane bliska.

SPENS je jedno od prvih gradskih preduzeća koja su potpisali ugovor o saradnji sa “Dunavskom sonatom”.

“Klasika svaki dan” je jedan drugačiji pristup muzici. Mi se trudimo da to ne bude elitistički pristup kao što je do sada bio, nego pokušavamo da u svakodnevnim okolnostima uvedemo klasičnu muziku, da se što veći broj naših građana s njom upozna. Smatramo da koncerti klasične muzike u koncertnim dvoranama jesu dominantan način da se klasična muzika predstavlja, ali ne smeju da budu jedini”, rekao je Dušan Miletić, portparol UG “Dunavska sonata”.

Prema planu ovog udruženja, klasika će se slušati u vrtićima “Radosnog detinjstva”, u školama, u ugostiteljskim objektima, domovima zdravlja, bolnicama i drugim objektima u gradu, kao i u autobusima gradskog prevoznika. A kako kaže Miletić, na ovaj način Novi Sad će postati grad klasične muzike.

“Postoji ideja od samog početka da se u autobusima JGSP-a pušta klasična muzika, naravno, tamo gde postoje tehnički uslovi. Ideja akcije jeste, bez uloženih materijalnih sredstava, da se akcija što bolje sprovede, a samim tim što ćemo biti Evropska prestonica kulture 2021, smatramo da je ovo deo jednog evropskog identiteta”, istakao je Miletić.

Saradnja sa svim zainteresovanim ustanovama, preduzećima i privatnicima će se realizovati tako što će Udruženje građana “Dunavska sonata” obezbediti kompakt diskove sa najpopularnijim kompozicijama svetskih i domaćih autora, a publici i slušaocima preostaje da uživaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.