Kiše prete vodotocima

VIDEO K9: Hladno i kišno vreme koje nas prati od sredine aprila, imaćemo i narednih dana, a povećana količina padavina dovešće i do porasta vodostaja reka u Srbiji.

1
669

Na osnovu prognoza dobijenih od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, od nedelje do utorka će nad teritorijom zapadne Srbije i Vojvodine doći do pojave ciklona koji će doneti povećanu količinu padavina, koja bi mogla uticati na porast nivoa reka u Srbiji.

“Na velikim rekama koje protiči kroz Vojvodinu trenutno nema problema, Dunav je u manjem porastu kod Bogojeva, a trenutno je u stagnaciji. Vodostaj kod Novog Sada merimo 266 santimetara, a prosečna visina reke u ovom periodu je oko 330 cm”, precizirala je Anica Dugalić, portparolka JVP Vode Vojvodine.

Sava i Tisa su u manjem porastu, kako je rekla, dok se redovna odbrana od poplava sporovodi na Tamišu duž 61-og kilometra tog vodotoka, a očekuje se da će najavljeni ciklon od sledeće nedelje i pojačane padavine doneti 50 do 60 milimetara kiše, što predstavlja mesečni prosek za teritoriju Srbije.

“U skladu sa ovom prognozom, izdato je obaveštenje za sva vodoprivredna preduzeća u Vojvodini da se preduzmu sve pripremne radnje predviđene operativnim planom i normativima za sprovođenje odbrana od poplava na svim sektorima”, navela je Dugalić.

Iz ovog preduzeća apeluju na sva vodoprivredna preduzeća da preduzmu sve pripremne radnje za sprovođenje odbrane od eventualnih poplava.

1 KOMENTAR

  1. Manite nas saopstenja,objasnite ko ce nas braniti od poplava ako se dese.Koji to strucnjaci,imenom i prezimenom.Unistili ste sve sto se moglo unistiti u vodoprivredi,diletanti se bave strukom,a oni sto nesto i znaju se povukli i cute.Bitno je samo napuniti dzepove,jer dok traje,traje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.