Kisač: U toku prijave za Gitarijadu 2016.

VIDEO K9: Manifestacija osmišljena sa ciljem da nakon 40 godina oživi prvu zvaničnu Gitarijadu iz 1975. godine biće i ove godine, po drugi put, održana u Kisaču.

3261

Gitarijada 2016. u Kisaču biće kao i prošle godine, a po uzoru na prvu gitarijadu, delom takmičarskog, a delom revijalnog karaktera, rekla je Milena Arnjaš iz Organizacionog odbora Gitarijade Vojvodine – Kisač.

“Prošle godine smo imali neočekivani uspeh i pozitivni rezultati su pred nas kao organizatore stavili težak zadatak da nadmašimo očekivanja ove godine. Potrudili smo se da to i ispunimo i dovedemo neka od najznačajnijih imena sa domaće rok scene, kao što su Gale i Najda duo koji će nastupati u petak 9. septembra, a subota je rezervisana za Crvenu jabuku”, navela je Arnjaš.

Kada je reč o takmičarskom delu festivala, prijave su još uvek u toku, te zainteresovani bendovi koji do sada nisu izdali ni jedan album, a imaju svoje autorske kompozicije, mogu da se jave. Oni najbolji imaće priliku da snime singl, kao što je to bilo i, sada već daleke, 1975. godine.

“Što se tiče samog Kisača, to je mesto u kom se itekako neguje rock muzika i zaista nam je želja da jednog dana, pored dobrog kulena i sarme, Kisač bude poznat i po Gitarijadi koju se zaista svim silama trudimo da obnovimo jer je prva zvanična gitarijada bila održana ipak tamo”, kazala je Arnjaš.

Festival u Kisaču biće održan 9. i 10. septembra, a sve informacije nalaze se na zvaničnom sajtu Gitarijade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.