KINESKI MOST GOTOV DO KRAJA 2014. GODINE

Most preko Dunava, od Zemuna do Borče, sa pristupnom saobraćajnicom do Zrenjaninskog puta, biće izgrađen u predviđenom roku - do kraja 2014. godine, potvrdio je ministar saobraćaja, Aleksandar Antić.

1086
Deo pristupne saobraćajnice, od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, u dužini od 15 kilometara, biće završen najkasnije do kraja avgusta 2015. godine, najavila je direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.
 
[quote_box_center]

Pomeranje roka aneksom ugovora za deo od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, biće utvrđeno u narednom periodu, potvrdio je Antić obilazeći gradilište mosta sa ambasadorom Kine u Srbiji Džang Van Sjueom. 
Ministar je istakao da će biti razmotreno i to da li će Srbija morati da pokrije dodatne troškove zbog kašnjenja radova na toj deonici.

[/quote_box_center]

 
 Što se tiče dodatnih troškova, Antić je rekao da će ministarstvo, Beogradska građevinska direkcija, CRBC i ambasada Kine pronaći adekvatno rešenje.
 
 Ambasador Kine izjavio je da će CRBC ispoštovati sve što je ugovorom predviđeno, kako bi Beograd i Srbija dobili važan most, 
i izrazio očekivanje da će trenutni problemi oko realizacije tog projekta biti vrlo brzo prevaziđeni.
 
Podsetimo, vrednost izgradnje mosta Zemun-Borča je, računajući i pristupne saobraćajnice u dužini oko 21 km, iznosi 255 miliona dolara. Most će imati šest traka, dužine oko 1.500 metara, visok oko 30 metara i imaće pešačke i biciklističke staze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.