Kineski festival svetla do nedelje

VIDEO K9: U svetlosnim skulpturama postavljenim 21. januara u Limanskom parku, Novosađani će moći da uživaju do nedelje. Kineski festival svetla, podsetimo, nalazi se i u Beogradu, na Sava promenadi.

0
64

Svetlosni lampioni izloženi u okviru Kineskog festivala svetla povodom obeležavanja kineske Nove godine, pažnju Novosađana privlače u Limanskom parku od 21. januara.

Ova, sada već tradicionalna manifestacija u našem gradu nastala je na inicijativu umetnika Slobodana Trkulje koji godinama radi na kulturnoj razmeni Kine i Srbije. Svetlosne instalacije, koje se pale svakog dana od 17 časova, kreirane su u duhu tradicije i simbolike Kine, a zmajevi, meduze, ribe čudnih oblika, jeleni i ostale skulpture zanimljive su i deci i odraslima.

Ulaz na Kineski festival svetla, koji će trajati do nedelje, 5. februara, besplatan je, što je doprinelo velikoj posećenosti manifestacije i ove godine.

U Kini je Praznik proleća ili prolećni festival ove godine prozor za posmatranje potrošačkog tržišta ove zemlje, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Dodaju da je tokom ovog praznika širom Kine je obavljeno 308 miliona domaćih turističkih putovanja i potrošeno 30 odsto više novca u odnosu na prošlu godinu.

Procenat potrošnje tokom Prolećnog festivala je dobar početak u jačanju ekonomije Kine tokom cele godine, što ponovo pokazuje da se karakteristike kineskog potrošačkog tržišta sa snažnom otpornošću i dovoljnim potencijalom nisu promenile.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.