Kineska delegacija posetila Novi Sad

VIDEO K9: Delegacija Šangajskog komiteta Kineske narodne političke konsultativne konferencije u okviru svoje posete Srbiji, u subotu je boravila i u Novom Sadu.

0
35

Delegaciju Šangajskog komiteta Kineske narodne političke konsultativne konferencije na čelu sa predsednikom komiteta Hu Venrongom, u subotu je u Gradskoj primio gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

Đurić je gostima predstavio privredne, turističke i ekonomske potencijale našeg grada te posebno istakao važnost Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta tehničkih nauka koji školuje buduće IT stučnjake. Sagovornici su ocenili da su međunarodni odnosi Srbije i Kine dobro razvijen i da postoji mogućnost za nastavkom saradnje, posebno u oblasti turizma, sa fokusom na povećanje broja turista, razvoja infrastrukture, privrede i obrazovanja.

Gradonačelnik se osvrnuo i na prijateljske veze koje Grad Novi Sad neguje sa gradom-pobratimom Čangčungom od 1981. godine, kao i sa Gradom Ningboom sa kojim ima potpisan Memorandum o razumevanju 2015. godine i dodao da su u toku pregovori sa administracijom kineskog grada Fudžou, glavnog grada pokrajine Fudžijan na krajnjem istoku te zemlje, za uspostavljanje institucionalne saradnje. Kineska delegacija je tokom vikenda boravila u našoj zemlji u okviru „Šangaj – Srbija ekonomsko – trgovinskog foruma“ koji je deo inicijative ,,Pojas i put”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.