KiM: Zatišje posle bure

VIDEO K9: Situacija koja je nastala posle intervencije kosovske policije na severu pokrajine jedna je od najdramatičnijih u poslednjih nekoliko godina, osenio je politički analitičar Dušan Janjić.

0
165

Ono što se nezvanično moglo čuti među srpskim i albanskim novinarima na Kosovu u vezi događaja na severu pokrajine je to da je u pitanju bio još jedan dogovor o pravljenu i smirivanju tenzija.

Ono bi prema njihovoj oceni,vodilo do jedne ili više vrlo ozbiljnih akcija ovog tipa nakon koje će doći do smirivanja situacije i konstatovanja faktičkog stanja. Koliko ima istine u ovakvoj oceni proteklih događaja na Kosovu , glasilo je pitanje koje smo postavili političkom analitičaru Dušanu Janjiću.

Na sednici Nacionalnog konventa o EU u Narodnoj skupštini, predsednik Vučić je rekao da je deo međunarodne zajednice ojačao poziciju kosovskog premijera Haradinaja kada su skrenuli pažnju sa razgovora u kojima su učestvovali kosovski predsednik Hašim Tači, Vučić i visoka predstavnika Federika Mogerini.

On je rekao da smo danas‚‚ u ćorsokaku i da je vrlo moguće ili gotovo verovatno da sastanka u Parizu 1. jula i ne bude. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.