KiM: Pregovori i očekivanja

VIDEO K9: Aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji i predstojeći dijalog s Prištinom komentarisao je predsednik Nove stranke, Vladimir Kovačević.

0
19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je prethodnih dana na Kosovu „jedva izbegnut najteži scenario“ dodajući da je situacija i dalje teška.

On je za eskalaciju situacije okrivio vladu Albina Kurtija navodeći da oni svojim jednostranim potezima dovode region na ivicu sukoba.

Osvrćući se na odluku Prištine da onemogući ulazak na Kosovo sa srpskim dokumentima, Vučić je naveo da je Kurti pravno opravdanje za takav korak pronašao u sporazumu potpisanom 2011. godine.

Ovaj sporazum, kazao je Vučić, u ime Srbije potpisao je Borko Stefanović, tadašnji šef pregovaračkog tima, ocenjujući da se radi o veoma nepovoljnom dokumentu po nas.

Kako gleda na situaciju na Kosovu i ko je kriv za pomenute događaje pitali smo predsednika Nove stranke Vladimira Kovačevića.

Predsednik Vučić je najavio da će otići u Brisel na dijalog s Prištinom, koji je nezvanično planiran za 18. avgust, ali da ne očekuje ništa od tih razgovora sa Aljbinom Kurtijem.

Preuzeto od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.