KERI UPOREDIO ASADA SA HITLEROM I SADAMOM

618

Američki državni sekretar Džon Keri uporedio je sirijskog predsednika Bašara al-Asada sa Adolfom Hitlerom i Sadamom Huseinom, dok strani mediji podsećaju da su Keri i Asad svojevremeno ćaskali na privatnoj večeri u Damasku.

On je rekao da se sirijski predsednik priključio listi koju čine Hitler i Husein zbog upotrebe hemijskog oružja protiv sopstvenog naroda.

– Bašar al-Asad se sada priključio Adolfu Hitleru i Sadamu Huseinu koji su koristili ovo oružje u vreme rata – rekao je Keri pred spoljnopolitičkim odborom Senata.

Odbor je razmatrao vojnu intervenciju protiv Sirije, a njegovi lideri su postigli dogovor o nacrtu odobrenja napada na sirijski režim.

Strani mediji podsećaju da se, u momentu dok se Keri zalaže za napad na Siriju, pojavila fotografija na kojoj se vidi kako Keri sa suprugom Terezom Hajnc večera sa Asadom u jednom od restorana u Damasku, prenosi Blic.

Na slici se vide Keri i Asad koji su, za jednim manjim stolom u restoranu, zaokupljeni razgovorom, a društvo im prave njihove supruge.

Kako navodi “Dejli mejl”, fotografija je najverovatnija nastala 2009. u restoranu “Narandž” u Damasku dok je Keri, kao senator Masačusetsa, predvodio delegaciju u Siriji, gde je razgovarao o mogućnostima da se pronadje rešenje za mir u regionu.

Fotografija se pojavila samo nekoliko dana pošto je Keri izjavio da SAD sada imaju dokaz da je Asadov režim upotrebio hemijski gas sarin u napadu kod Damaska.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.