KENIJA: POŽAR UNIŠTIO DEO AERODROMA

792

Veliki požar koji je jutros izbio na međunarodnom aerodromu “Džomo Kenijata” u Najrobiju lokalizovan je, ali je uništio zgradu za dolazne letove, zbog čega je aerodrom zatvoren i svi letovi preusmeravani na aerodrome susednih zemalja.

Aerodrom će biti, kako je javila agencija Rojters, otvoren popodne za domaće i međunarodne kargo letove. Ti letovi obavljaće se sa kargo terminala, rekao je zvaničnik.

Požar je lokalizovan posle puna četiri sata borbe s vatrenom stihijom, ali vatra je tinjala još dva sata posle toga, prenela je agencija AP. Požar je izbio na 15. godišnjicu bombaškog napada na američku ambasadu u Najrobiju i Dar el Salamu u susednoj Tanzaniji, ali zasad nema znakova da je reč o terorističkom napadu.

Izveštaja o povređenima nema, rekao je sekretar u ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Majkl Kamau. Taman dim video se širom Najrobija dok su vatrogasni timovi gasili požar.

Putnici su prijavili sporo reagovanje na požar vatrogasne brigade.

Aerodrom u Najrobiju jedan je od najznačajnijih u istočnoj Africi i njegovo zatvaranje verovatno je pogodilo funkcionisanje letova u regionu ali i šire, piše “Tanjug”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.