KCV zapošljava 229 radnika

VIDEO K9: Klinički centar Vojvodine trebalo bi uskoro da zaposli 55 zdravstvenih radnika, pišu Večernje novosti, navodeći da od danas počinju da teku rokovi za otvaranje konkursa za zapošljavanje 550 medicinskih radnika. Inače, Ministarstvo zdravlja je ranije najavilo da će, u cilju formiranja nove generacije lekara, tokom 2017. godine zaposliti ukupno 2010 ljudi.

483

Na osnovu ažuriranih normativa, Ministarstvo zdravlja je napravilo Kadrovski plan zapošljavanja za ovu godinu.

Taj plan predviđa zapošljavanje više 630 lekara, 30 farmaceuta – biohemičara, 1.350 medicinskih sestara i tehničara različitih profila, precizirao je ministar Zlatibor Lončar predstavljajući ovaj plan.

“Najveće povećanje broja zaposlenih, koji su predviđeni kadrovskim planom, dobili su domovi zdravlja koji su imali najmanje lekara i sestara (i ostalog kadra) u odnosu na postojeći broj stanovnika na teritoriji za koju su osnovani. A kada se radi o bolnicama, najveće povećanje broja zaposlenih koji su predviđeni kadrovskim planom su dobile bolnice koje su imale najmanji broj lekara i sestara u odnosu na posteljne kapacitete“, naveo je Lončar.

Ministar zdravlja je pojasnio i da kadrovski plan predviđa popunjavanje radnih mesta deficitarnog kadra poput pedijatara, anesteziologa, radiologa, neurologa i slično. Prema kadrovskom planu, u ovoj godini trebalo bi u Kliničkom centru Vojvodine da bude zaposleno 229 zdravstvenih radnika, dok će od ostalih vojvođanskih zdravstvenih centara kadrovsko pojačanje dobiti samo Opšta bolnica u Subotici u kojoj će biti zapsole 41 radnik.

Od ostalih, najviše zdravstvenih radnika će uposliti Klinički centar Srbije, Klinički centar Kragujevac i Kliničko bolnički centar Zvezdara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.