KCV: Uskoro popravka RTG aparata

VIDEO K9: Rentgen aparat u Kliničkom centru Vojvodine ne radi već duže vremena, a uskoro bi trebalo da bude popravljen, s obzirom da su sredstva za popravku obezbeđena iz budžeta.

360

Za popravku pokvarenog rentgen aparata u Kliničkom centru Vojvodine Pokrajinska vlada izdovjila je 12 miliona i 600 hiljada dinara iz tekuće budžetske rezerve, saopšteno je nakon današnje sednice.

“Uštedama i racionalnim ponašanjem u proteklih mesec i po dana, Pokrajinska vlada je uspela da obezbedi uštede na određenim pozicijama. Time su obezbeđena i finansijska sredstva u iznosu od 12,6 miliona dinara koji će biti iskorićeni za hitnu popravku RTG aparata u Kliničkom centru Vojvodine”, navedeno je u saopštenju.

U Vladi podsećaju da ovaj uređaj nije u funkciji od septembra prošle godine, što je značajno usporilo proces dijagnostike. Očekuje se da će Rentgen aparat biti popravljen u najkraćem roku, čime će se znatno unaprediti rad Urgentnog centra i smanjiti period čekanja na dijagnostiku, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.