KCV: Raste broj obolelih od kovida

VIDEO K9: U Novom Sadu je, prema jutrošnjim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u poslednja 24 sata korona virusom zaraženo 463 sugrađana, što je polovina od 956 novozaraženih u celoj Vojvodini. Iz Kliničkog centra Vojvodine navode da je prethodna noć bila veoma teška jer je zabeležen značajan porast broja pacijenata koji su pregledani ambulantno, kao i onih koji su primljeni na bolničko lečenje od kovida.

0
14

U Kliničko bolničkom centru Vojvodine trenutno je 301 pacijent oboleo od kovida-19, od kojih je 19 na respiratorima, dok u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu leče 14 pacijenata sa kovidom, saopšteno je iz KCV.

Dodaje se da je, zbog porasta broja obolelih Klinički centar Vojvodine je prinuđen da dalje otvara kovid jedinice u okviru svojih kapaciteta i napominju da se kod velikog broja hospitalizovanih pacijenata, zbog teške kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Iz jedinstvene Covid ambulante na Novom naselju novosadskog Doma zdravlja poručuju da je od njihovog  formiranja, 4. novembra, urađen 2.291 PCR test, skoro 2.000 antegen i 1,175 seroloških testova, kao da je i pregledano skoro 5,5 hiljada pacijenata.

Skoro četvrtina građana dolaze sa željom da se testiraju iako nemaju nikakvih simptoma zaraze, a s obzirom da svaki pregled traje od 30 do 40 minuta i da je priličan broj lekara, medicinskih sestara i tehničara inficiran, iz Covid ambulante mole građane da im pomognu i ne stvaraju nepotrebne gužve.

Iz ovih ustanova apeluju na građane da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće fizičke udaljenosti između osoba, redovno pranje i dezinfekciju ruku, kao i izbegavanje okupljanja u većem broju u zatvorenom prostoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.