KCV: Otvorena renovirana Klinika za ortopediju

VIDEO K9: U KCV svečano je otvorena rekonstruisana Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju.

425

Klinika je, kako je istaknuto, u potpunosti i infrastrukturno obnovljena, od podnih i zidnih obloga, stolarije, vodovodne, kanalizacione i elektromereže, grejanja i opreme, a zamenjeni su i 60 godina stari kreveti.

Klinika bi trebala da počne sa radom sledeće nedelje.

“Mi smo uspeli da za kratko vreme rekonstruišemo ovu važ u kliniku, da izdvojimo 114 miliona dinara za građevinske radove i za nabavku najsavremenije opreme. Obišli smo i kliniku za abdomenalnu hirurgiju, Centar za sudsku medicinu. Ovo je početak velikih investicija u KCV u ovoj godini, a nastavićemo i na drugim klinikama”, kazao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

U protekle dve i po godine, kako je naveo, u zdravstvoje uloženo više od pet milijardi dinara, što je, ocenio je Mirović, samo početak investiranja.

Ulaganje u zdravstvo omogućiće našim ustanovama izlazak na regionalno tržište, što neće biti nauštrb kvaliteta pružanja zdravstvene nege našim građanima koji imaju zdravstveno osiguranje, dodao je pokrajinski sekretar doc. dr Zoran Gojković.

“Na nama kao državi je upravo da im omogućimo i to će novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, uz još jedno povećanje plata koje je već najavljeno ove godine omogućiti da u ovakvim objektima, na opremi koja je najsavremenija i sa njihovim znanjem izađu na tržište, da ponude svoje usluge zemljama u okruženju, onima čiji je zdravstveni sistem politikama njihovih vlada u potpunosti uništen, mi na to imamo pravo, mi to želimo i to je sigurno jedan od puteva kojim zdravstvo Srbije treba da ide”, rekao je Gojković.

Tokom prošle godine je u KCV lečeno čak 650.000 pacijenata, dok je istovremeno broj polikliničkih bolesnika bio oko 40.000.

“I ja sam se šalila da sam ja Kikinđanka poreklom i da je to jedna Kikinda tokom mesec dana prošla kroz Polikloniku, međutim, danas je taj broj daleko veći i negde u januarau iznosuio je čak preko 53.000 pacijenata. Moram vam istaći da je najveći deo, s obzirom da je bio januar, najopterećenija služba je bila služba Klinike za ortopediju, jer je to period godine kada oni imaju najviše posla”, navela je dr Edita Stokić, v.d. direktora KCV.

U toku su, kako je istakla, pripreme za premeštaj pacijenata u ovu rekonstruisanu kliniku i operativna lečenja koja će početi za nekoliko dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.