KCV ostao bez obezbeđenja

VIDEO K9: Zbog nemogućnosti da iz sopstvenih sredstava plate obezbeđenje, u Kliničkom centru Vojvodine su rekli da pripadnici fizičko-tehničkog obezbeđenja više neće biti prisutni u ovoj ustanovi. Iako će im policija izaći u susret, to, kako su rekli, nije trajno rešenje.

644

S obzirom na promenu Pravilnika o ugovaranju zdravstvene zaštite iz oblasti zdravstvenog osiguranja, Klinički centar Vojvodine nije u mogućnosti da pravda sredstva Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, niti da iz sopstvenih sredstava plaća obezbeđenje.

“Posledice toga ćemo videti da li će i kakve će biti, jer nije samo u pitanju obezbeđenje Kliničkog centra već će se tu vremenom pokazati i nemogućnost plaćanja nekih ljudi koji trenutno rade na određeno vreme, što će više da uzrokuje posledicu nemogućnosti organizovanja samog rada Kliničkog centra Vojvodine”, naveo je Stevo Malić, predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije KCV.

U Kliničkom centru Vojvodine su rekli da će im Policijska uprava Novog Sada, u skladu sa zakonom kao i mogućnostima, izaći u susret u smislu prisustva stalne patrole kao i pojačanog prisustva policije u cilju zaštite korisnika zdravstvenih usluga i zaposlenih, a u susret će im izaći i Komunalna policija.

“Jeste malo, kad kaže čovek, zdravstvena ustanova, pa treba obezbeđenje! U suštini, ne radi se tu samo o tome da to nije lično obezbeđenje, to je obezbeđenje i imovine, prostora koji se tu nalazi. Nažalost, vremena su takva da nije više bezbednost na tom nivou kao što je nekad bila. Vidite na ulici šta se dešava”, kazao je Malić.

Klinički centar Vojvodine će, kako su rekli, u budućnosti pokušati na sve načine, u skladu sa zakonom, da iznađe način kako bi vratio mogućnost finansiranja fizičko-tehničkog obezbeđenja, što bi bilo u korist bezbednosti, kako onih koji se leče u ovoj ustanovi, tako i onih koji pružaju zdravstvene usluge.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.