KC NS: U petak 2. Konferencija o regionalnoj stabilnosti

VIDEO K9: Stabilnost u regionu jedan je od osnovnih preduslova za ekonomski i svaki drugi prosperitet balkanskih zemalja. U cilju njenog unapređenja u petak će u Klubu Tribine mladih Kulturnog centra Novog Sada biti održana Druga po redu Konferencija o regionalnoj stabilnosti.

1
1163

Osnovna ideja i poruka Konferencije o regionalnoj stabilnosti je vođenje debate o pitanjima mira, bezbednosti, ekonomske, političke i kulturne saradnje na prostorima bivše Jugoslavije.

“Ove godine imamo izvanredan sastav ekipe, kako to sportski komentatori kažu. Prof. dr Hrvoje Klasić je neko ko je velika zvezda u intelektualnim i naučnim krugovima ne samo u Srbiji i Hrvatskoj već je to ličnost koja uživa fantastičan ugled i reputaciju u SAD i širom Evrope”, istakao je Bojan Panaotović, direktor Kulturnog centra Novog Sada.

Svoje učešće na ovoj Konferenciji, prema njegovim rečima, potvrdili su i dr Dejan Vuk Stanković, zatim direktor Foruma za etničke odnose dr Dušan Janjić, bosanskohercegovački diplomata Zlatko Dizdarević, kao i katolički teolog i istoričar Goran Šarić iz Rijeke.

“Praksa je da sve bude otvoreno, slobodno, demokratski. Mi pozivamo sve ljude dobre volje i iz Novog Sada i iz Vojvodine, iz Srbije, iz svih krajeva Balkana, iz Evrope i Sveta, ko god želi da dođe i da nam se priključi”, kazao je Panaotović.

Celokupan tok Konferencije, kako je istakao, moći će da se prati i putem YouTube kanala, a posetioci će moći da učestvuju u debati postavljanjem pitanja. Panaotović je podvukao da je osnovni cilj predstojeće Konferencije mir i stabilnost u regionu.

1 KOMENTAR

  1. Prosle godine bila je veoma dobra konferencija,zato cu i ove godine obavezno ici na konferenciju.konferencija je najbolji program u kcns,a ima dosta kvalitetnog programa poslednjih godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.