KC NS i SKC sarađuju u okviru Tribine mladih

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i vršilac dužnosti direktora Studentskog kulturnog centra Novi Sad Obrad Škrbić, potpisali su danas protokol o programsko – poslovnoj saradnji u oblasti kulture u Klubu "Tribina mladih".

0
449

Ovim ugovorom, dve institucije će u povremenim zajedničkim programima nastojati da svoj rad podignu na viši nivo, a svim kulturnim delatnicima biće pružena šansa za prezentovanje svojih kreativnih ideja.

Potpisivanju ovog dokumenta prisustvovali su i prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost i Vesna Srdanov, načelnica Gradske uprave za kulturu.

Govoreći o značaju međusobne saradnje ove dve ustanove kulture, koja je prvi put ozvaničena današnjim potpisivanjem protokola, Bojan Panaotović, direktor Kulturnog centra Novog Sada, rekao je da će saradnja podrazumevati intenziviranje, zbližavanje i bolju komunikaciju ustanova kulture u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

“Vidimo da je u javnoj sferi, mnogo kiča, neukusa, primitivizma i nasilja i preostaje nam samo da se ustanove kulture zbližavaju i sarađaju kako bismo u prvi plan stavili najveće kulturne vrednosti kojima kao nacija raspolažemo”, kazao je Panaotović i dodao da je kultura u Novom Sadu i pokrajini trpela štetu u ranijem periodu kada su je predvodile drugačije političke strukture, ali da su sada na čelu Grada i Pokrajine razumni ljudi što ostavlja mogućnost da ustanove kulture široko otvore vrata mladim ljudima, umetnicima i stvaraocima.

Vršilac dužnosti direktora Studentskog Kulturnog centra Novog Sada Obrad Škrbić rekao je da će u narednom periodu KCNS i SKCNS mnoge programe sprovoditi zajedno.

“Ovo je veoma značajna saradnja između ustanova od kojih je jedna gradska, a druga se odnosi  na celu Pokrajinu. Do kraja godine biće izrađen precizan  plan saradnje”,  rekao je Škrbić i naveo da je KCNS i pre zvaničnog sklapanja saradnje već pomogao SKCNS–u tokom ovogodišnje letnje manifestacije Brod teatar kada Studentski kulturni centar nije mogao sam da isfinansira taj projekat.

Prema rečima prof. dr Zorana Miloševića, pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, saradnja KCNS i SKCNS i iz ugla Pokrajinske vlade je izuzetno  značajna.

“Novi Sad, grad kulture i mladosti, traži da učinimo hrabriji korak ka studentima i mi smo za početak obezbedili 20.000 vaučera za studente koji će koristiti kulturne i sportske objekte, a u predstojećem periodu preduzimaćemo još hrabrije korake kako bismo pokazali da zajedno, sarađujući, možemo da učinimo još više”, rekao je prof. dr Milošević, naglašavajući da je znanje tržišna kategorija i da studenti i njihove potrebe ne smeju da budu zaboravljeni.

Vesna Srdanov, načelnica Gradske uprave za kulturu, istakla je da Grad Novi Sad i njegova uprava za kulturu sa radošću prihvataju umrežavanje KCNS i SKCNS u vreme kada je Grad dobio dve značajne evropske titule – Evropska prestonica kulture 2021 i Omladinska kulturna prestonica 2019. Ona je posebno istakla da su pod okriljem KCNS-a „nikla“ još dva izuzetna kulturna projekta – Grad Novi Sad kao evropska prestonica kulture i Američki kutak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.