Kažnjive neoproštene laži

VIDEO K9: Hapšenje Slobodana Miloševića bilo je prvi autogol koji je nagovestio pad Demokratske opozicije Srbije koji se i desio 2012.godine, rekao je bivši šef Miloševićevog obezbeđenja Siniša Vučinić u osvrtu na burna dešavanja od pre dve decenije.

0
7

Slobodan Milošević, tada bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije, uhapšen je pre 20 godina u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine.

Bivši šef obezbeđenja Slobodana Miloševića, Siniša Vučinić, rekao je da je taj čin istovremeno i nagovestio početak kraja petooktobaraca, odnosno Demokratske opozicijie Srbije. Zamolili smo Sinišu Vučenića da pojasni ovakve navode.

Nakon masovnih demonstracija pristalica Demokratske opozicije Srbije (DOS), 5. oktobra 2000. godine, sa vlasti je otišao dotadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević.

Masovna okupljana građana, na poziv lidera DOS-a, usledila su pošto je Izborna komisija osporila pobedu kandidata DOS-a Vojislava Koštunice na izborima 24. septembra.

Protest koji je zatim održan u centru Beograda bio je najmasovniji od početka 1990-ih godina, a u srpsku prestonicu su tog dana došli organizovano i masovno građani iz unutrašnjosti koji su podržavali tadašnji DOS.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.