Katanac i dalje na vratima Rektorata

VIDEO K9: Deseti je dan blokade Rektorata Novosadskog univerziteta koji pod ključem drže studenti neformalne organizacije STAV, odlučni da im se, kako kažu, obezbede regularni uslovi za održavanje izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

0
6

Neformalna organizacija Studenti protiv autoritarne vlasti, STAV, ne odustaje od namere da spreči održavanje izbora za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Zahtevi zbog kojih duže od nedelju dana drže u blokadi zgradu Rektorata su izmena pravilnika o izborima i njihovo ponovno raspisivanje na ovom fakultetu.

Izmenama pravilnika svaki student koji želi da da podršku grupi koja planira da se kandiduje treba u određenom roku da uzme obrazac na fakultetu, popuni ga i dostavi članovima grupe koju podržava, navodi Mila Pajić iz STAV-a.

Da bi ušli u taj registar, studentska organizacija mora da prođe kroz komisiju fakulteta u kojoj, navodi Pajić, većinu imaju studenti koji su već u Studentskom parlamentu i bliski njima.

Studenti STAV-a su, pod sloganom “Jedna lista nije izbor”,  ovog utorka ušli u deseti dan blokade Retktorata, u kojem i spavaju, još uvek bez odgovora nadležnih na njihove zahteve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.